În data de 20.11.2017 la ora 16.00, în Calea Plevnei nr. 59, în incinta Facultății de  Utilaj Tehnologic din București, a avut loc prezentarea interactivă ”TEAps & Tricks”. Evenimentul a fost organizat în cadrul Săptămânii Roboticii (EUROBOTICS) și a avut ca scop stimularea studenților de a urma o carieră în domeniul tehnologiei. Săptămâna Europeană a Roboticii este organizată tocmai în vederea deschiderii educației tehnologice spre publicul larg.

Așa cum o arăta și titlul acestei acțiuni, discuțiile ”la o ceașcă de ceai” și prezentările interactive au urmărit lungul drum al omenirii de la papirus la imprimanta 3D.

O banală bucată de hârtie a devenit în câteva minute un senzor care poate controla, prin intermediul unei pastile de siliciu, un servomotor. Am admirat apoi talentul de dansatori ai lui Otto și Zowi și am învățat câteva comenzi simple pentru a pune la treabă un mini-braț robotic.
Finalul a aparținut lumii fascinante a formelor ce se nasc parcă din neant, în printarea 3D doar imaginația fiind limita noastră.

Cu și despre roboți, în Săptămâna Europeană a Roboticii on Radio RFI Romania