Previous website version

Robotok testközelből (robots up close) 1 – R. Night @ SZTAKI

Robotok testközelből (robots up close) 1 – R. Night @ SZTAKI

49 49 people viewed this event.

Our Institute will open its doors on the R. Night .
A SZTAKI Mérnöki és Üzleti Intelligencia kutatóközpontjában évek óta foglalkozunk úgynevezett Ipar 4.0 megoldásokkal. A bemutatón többféle valódi alkatrészek szerelését mutatjuk úgy, hogy az egyes lépéseknél választani lehet, hogy egy robot vagy a látogató végezze-e el. Így bárki dolgozhat együtt (kollaboratív módon) a robottal. Emellett látható a komplex szerelési munkaállomás digitális modellje, amelyet különféle szenzorok segítségével valós időben jelenítünk meg.

A gyártás és az informatika egyre szorosabb és átfogóbb kapcsolatát, az így kialakuló új technológiai megoldásokat és üzleti megközelítéseket hívjuk Ipar 4.0-nak. A digitalizáció segítségével ún. kiber-fizikai rendszerek alakulnak ki, ahol mindegyik berendezésnek a valódi (fizikai) példánya mellett egy digitális/virtuális (kiber) példánya is létezik, melyek mélyen összetartoznak és alkalmassá teszik a berendezést, hogy a felhasználóik sokkal átfogóbb és okosabb (smart) módon használhassák. Ennek a változásnak az egyik legizgalmasabb területe az újfajta robotizáció, amikor a robotok olyan környezetben dolgoznak, ahol ember is előfordul, sőt a robotok és az emberek közösen végeznek el feladatokat.

Additional Details

Timezone -

Organisation - Research Laboratory on Engineering & Management Intelligence of the Institute for Computer Science and Control

Contact Name - Imre Paniti

E-mail - imre.paniti at sztaki.hu

I agree to the website Terms & Conditions - No

To register for this event please visit the following URL: https://www.sztaki.hu/en/science/departments/emi →

 

Date And Time

27-09-2019 @ 04:00 PM (CEST) to
27-09-2019 @ 05:00 PM (CEST)
 

Event Category

Share With Friends