Previous website version

Keinoäly sodassa ja rauhassa

35 35 people viewed this event.

Tiede on ottanut keinoälyn kehittämisessä valtavia harppauksia viime vuosien aikana – onko edessä uhka vai mahdollisuus rauhan kannalta?

Robottiaseiden kehittely ja asejärjestelmien autonomisoituminen tuo vakavia moraalisia ja juridisia kysymyksiä. Kuinka robotti erottaa siviilit sotilaista? Kuka on vastuussa jos robotti tekee sotarikoksen?
Samaan aikaan keinoäly voi tulevaisuudessa myös tarjota keinoja demokratian vahvistamiseksi ja konfliktien ehkäisyyn. Kun tietokoneet oppivat mallintamaan yhä tarkemmin vaikkapa kielenkäytön nyansseja, saadaan aikaan sovellus, joka auttaisi välttämään inhimmillisiä väärinymmärryksiä ja luomaan dialogia. Luoko keinoäly keinot maailmanrauhan saavuttamiseksi?

Suomen Rauhanliitto ja Sadankomitea järjestävät Tiedekulman Loungessa tiistaina 21.11. klo 14-17 seminaarin keinoälyn vaikutuksista turvallisuuspolitiikkaan ja rauhantyöhön. Seminaarissa ovat puhujina Timo Honkela, Jarna Petman sekä Mika Koverola.

Additional Details

Timezone -

Organisation - Suomen Rauhanliitto ja Sadankomitea

Contact Name - Tuuli Vuori

E-mail - tuuli.vuori@rauhanliitto.fi

I agree to the website Terms & Conditions - No

To register for this event please visit the following URL: https://helsinginyliopisto.etapahtuma.fi/fi-fi/Kalenteri/Suomi?id=49861#.WgnO2mfzchM →

 

Date And Time

21-11-2017 @ 02:00 PM (CEST) to
21-11-2017 @ 05:00 PM (CEST)
 

Location

 

Event Category

Share With Friends